Home » Over Ojdå

De winkel: vintage, design en meer

Ojdå, een woonwinkel in Alkmaar en webshop, is een plek waar je een fijne combinatie vindt van vintage, nieuw design en kunst. Het assortiment bestaat onder andere uit vintage woonartikelen, sieraden, nieuw design en meubels.

Ojdå is opgericht door moeder en dochter Maaike Bouman en Lotte Souwer.  Maaike en Lotte delen de passie voor interieur en mooie spullen. Nu kunnen zij dit met een groter publiek delen in hun winkel.

In de winkel zijn naast (vintage) woonaccessoires ook handgemaakte kussens en dekens te koop. Deze zijn gemaakt door Maaike, die zich bezig houdt met textiele vormgeving. Daarnaast zijn er schilderijen en tekeningen te koop van Lotte, die de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving heeft gevolgd.

De naam

Ojdå betekent oeps in het Zweeds, en de winkel heeft deze naam, omdat er allemaal spullen te vinden zijn die je zo “per ongeluk” meeneemt. Voor je het weet heb je iets gekocht! Omdat de oprichtsters, Maaike en Lotte (moeder en dochter), erg fan zijn van Zweden en Zweeds design, is er voor een Zweedse naam gekozen.

 

De Breedstraat

De Breedstraat is één van de verbindingsstraten tussen de Schoutenstraat en het Payglop en vlakbij de grote winkelstraten de Laat en de Langestraat. Er zijn hier diverse speciaalzaken te vinden.

Onze gezellige buren zijn onder andere:

Van Staten Trading, officieel Brabantia dealer. In de winkel en webshop vind je een groot deel van de collectie van Brabantia.

Studio Gespuis, een winkel, webshop en ontwerpstudio met mooie industriële vintage items.

 

Vintage route Alkmaar

Ojdå maakt ook deel uit van de Vintage route Alkmaar. Deze route is gratis verkrijgbaar bij de deelnemende locaties, VVV Alkmaar of via Vintage route Alkmaar. Ga je binnenkort een dagje shoppen? Gooi het dan eens over een andere boeg en laat de winkelketens links liggen en ga voor vintage! In Alkmaar vind je steeds meer leuke en unieke winkels van gepassioneerde ondernemers die nieuw leven blazen in gebruikte spullen. Alkmaar is helemaal upcoming en doet niet onder ten opzichte van Amsterdam of Haarlem. Alkmaar heeft vele mooie oude gebouwen en kerken, hippe tentjes en knusse straatjes. Als je zoekt naar industrieel, brocante, curiosa, retro, design of antiek, dan kan je in Alkmaar je hart ophalen. Vintage route Alkmaar zet de leukste vintage winkels voor je op een rijtje.